Veseli murali ukrasili vrtić u Preševu

Bujanovac, Preševo, 17. decembar 2019.- Vrtić 8. mart u Preševu sija u veselim bojama murala oslikanih kako bi deci boravak ovde bio lepši i zanimljiviji, poručuju za Bujanovačke iz Udruženja Budi aktivan koje projekat realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

-Ideja murala je da se za decu (2-6 god) ilustruje i ukrasi objekat u kome sa drugarima provode dane u igri, odrastanju i učenju. Poznato je da deca ovog uzrasta prvo razaznaju osnovne boje i jednostavnije geometrijske oblike i da generalno pozitivno reaguju na zaobljene i kružne oblike.

Mural stilski, kroz pojednostavljene oblike i 2d prikaz , koji je deci u početku najjednostavniji da shvate, komunicira sa najmlađima. Likovi koji su nacrtani u veselim bojama predsavljaju sve ono što decu u tom periodu interesuje i pobuđuje pažnju i radoznalost, a to su druga deca, priroda, životinje i igra, kažu u Udruženju Budi aktivan.

Tu je dečak koji svira gitaru, devojčica koja mazi mačku, takođe tu su i životinje pas, ptice, zec, pčele.

-Životinje sa kojima se svako dete susrelo i koje sigurno izazivaju pažnju i želju za druženjem i igranjem. Tu je i nasmejani oblak iza koga je uvek i sunce. Svi ovi karakteri predstavljeni su u dve dimenzije u pojednostavljenom prikazu koji
i najmlađi mogu lako da ih raspoznaju, svi imaju osmeh i zapravo mašu i pozdravljaju mališane koji doalze u vrtić, želeći im dobrodošlicu i pozivajući ih na bezbrižnu i veselu igru.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *