HIDA: Vlast kreirala predizborni budžet MUSTAFA: Budžet je u službi građana (Uživo)

Piše: N. Stevanović

Hida: Nekome but, a nekome rep

Bujanovac, 23. decembar 2019. – Šef odborničke grupe Demokratske partije (DP) u SO Bujanovac, Hajredin Hida, tokom rasprave o predlogu budžeta opštine za 2020. godinu koja je u toku, ocenio je da je vlast kreirala „izborni budžet kojim se deli plen između stranaka na vlasti“.

-Budžet ste isplanirali tako da zadovolji vaše apetite pred i tokom izbora. Plen će podeliti stranke koje su sa vama na vlasti, neko će dobiti but, neko plećku, a neko i rep, u zavisnosti od konstalacije snaga, rekao je Hida obraćajući se predsedniku opštine Šaipu Kamberiju.

Po Hidi, svaki budžet lokalne samouprave od 2016. godine je bio loš, „a ovaj sada najgori“.

-Obećali ste da će sa kapitalnih projekata planiranih u srpske sredine sredstva biti prebačena na projekte u albanskim zajednicama – ko garantuje da će se budžet ovako i izvršiti, s obzirom da ste najavili da se nećete kandidovati za predsednika u narednoj godini? – pitao je Hida.

On je predložio i da se sa pozicije za finansiranje stručne prakse, vredne 40 miliona dinara, skine 12 miliona dinara i prebaci na Dom zdravlja, kako bi se angažovao dodatni broj lekara za rad po seoskim ambulantama.

Ragmi Mustafa, šef poslaničke grupe vladajuće Partije za demokratsko delovanje (PDD), rekao je da je planirani budžet isključivo u službi građana.

-Kreirali su ga kompetentni ljudi vodeći se potrebama građana. Finansiranje stručne prakse pokazuje brigu prema mladima, imamo subvencije za poljoprivredu, podsticaje za preduzetništvo. Ovo je razvojni budžet i pozivam odbornike da podrže predlog, rekao je Mustafa.

Na sednici Skupštine u toku je rasprava o predlogu budžeta od 1,06 milijardi dinara za narednu godinu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *