Odbornici danas o budžetu, ali i o 110 miliona Koordinacionog tela

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. decembar 2019. -Odbornici SO Bujanovac raspravljaće na sednici lokalnog parlamenta u ponedeljak o predlogu budžeta za 2020. godinu.

Nakon što je nacrt budžeta od 1,06 milijardi dinara odobren u petak na sednici Opštinskog veća, a u subotu održana javna rasprava o najvažnijem aktu za funkcionisanje lokalne samouprave, o čemu su Bujanovačke već pisale, sada će svoje mišljenje dati i odbornici Skupštine.

Pored budžeta, na dnevnom redu će se naći i predlog odluke o određivanju projekata koji se finasiraju iz budžeta Koordinacionog tela (KT) za 2020. godinu.

Kao i  prošle godine, KT je za ovu namenu odredilo iznos od 110 miliona dinara.

Skupština će odlučivati i o predlozima odluka o opštinskim administrativnim i lokalnim komunalnim taksama za narednu godinu, za koje je predsednik opštine Šaip Kamberi ranije najavio da će ostati na dosadašnjem nivou jer, kako je rekao, lokalna samuprava ne želi da zadire u džep građana i dodatno ih opterećuje nametima.

Odluke o komunalnom inspekcijskom nadzoru i utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta takođe će biti razmatrane na osmoj sednici SO Bujanovac u ovoj godini.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *