Uspesima Vranjskih maratonaca u 2019. doprineli i Bujanovčani (Foto)

Vranjski polumaraton

Bujanovac, Vranje, 25. decembar 2019. (foto Bujanovačke, VranjeNews i Vranjski maratonci) – Sanja Nakić Pipe, Ninoslav Kostić Ninko, Milica Prkić, Saša Ćuković, Slaviša Jović, Stefan Stojanović, Zoran Bale Bogdanović (neka nam neko ne zameri ako ga slučajno nismo spomenuli), dali su veliki doprinos uspesima Atletskog kluba Vranjski maratonci tokom 2019.

Oni su, zajedno sa klupskim drugovina iz Vranja, u godini na izmaku prolivali znoj i davali poslednje atome snage na trkama širom Srbije i regiona, od Soluna do Beča, preko Skoplja, Kumanova, Leskovca i Beograda.

„Lepa sportska priča“, reći će veteran i svakako jedan od najpoznatiji bujanovačkih sportista Ninoslav Ninko Kostić.

Iz Atletskog kluba Vranjski maratonci, u smiraj ove takmičarske godine, saopšteno je da u ovom sportskom kolektivu mogu da budu zadovoljni načinom na koji su predstavljali grad Vranje, prenosi VranjeNews.

Milica Prkić prva u štafeti na Vranjskom polumaratonu

– Pored standardnih učešća na trkama u Srbiji, gde smo nastupili u petnaestak različitih gradova, možemo se pohvaliti i učešćima na inostranim trkama u sledećim zemljama: Slovačka, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Makedoniji, Grčka i Francuska. Posete gradovima kao što su Bratislava, Beč i Pariz i učešće na tamošnjim trkama nisu ostavili ravnodušnim članove kluba. Ipak, najbitniji su sportski uspesi, kao ono najbitnije što je obeležilo proteklu sezonu – navode iz kluba rezimirajući godinu na izmaku.

Trka u Leskovcu

 

U saopštenju se podseća da su se na pobedničkom postolju u 2019. godini našli Dunja Mihajlović, Jelena StoiljkovićMilan Anđelković i Nikola Janjić, počev od trka u Skoplju, Kavadarcima i Niškoj trkačkoj ligi.

– Najjači utisak sezone je oboren državni rekord Kristijana Stošića na 50 kilometara, čime je klub, a i naš grad upisao u istoriju atletike. Učešća na svetskom prvenstvu u ultramaratonu je samo pokazalo da je Kristijan u vrhu ovog sporta u Srbiji. Pored toga, osvojena su i dva druga mesta na državnim prvenstvima u maratonu i trci na 10 kilometara. Suvišno je nabrajati osvojena odličja tokom sezone na raznim gradskim i planinskim trkama – navode iz AK.

Treći vranjski polumaraton je ove godine imao preko 500 učesnika i okupio sam vrh srpske atletike, podsećaju Vranjski maratonci.

Sanja Nakić sa najmlađim bujanovačkim atletičarkama

– U Vranju su trčali Olivera Jevtić, Marko Ranković, Stenli Kipruto itd. Vranjski maratonci nastaviće i naredne godine sa učešćima na trkama i novim uspesima – najavljuju iz kluba.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *