Opštinari sebi i javnim preduzećima dodelili 13. platu, pare za sve osim za Komunalac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. decembar 2019. – Svi  zaposleni u Opštinskoj upravi i javnim ustanovama u Bujanovcu dobiće do kraja godine  20.000 do 25.000 dinara na ime solidarne pomoći.

Svojevrsnu 13. platu izdejstvovao je sindikat, pa će Opština iz budžeta za ovu namenu izdvojiti ukupno  8,7 miliona dinara obezbeđenih novim rebalansom donetim isključivo iz ovog razloga.

Treći rebalans u 2019. godini usvojilo je u četvrtak Opštinsko veće nakon čega će se o odluci izjasniti i SO na sednici zakazanoj za ponedeljak.

Iznos jednokratne pomoći zavisiće od stručne spreme radnika, pa će oni sa osnovnom i srednjom školom dobiti 25.000, a zaposleni sa fakultetskim i diplomama više škole 20.000 dinara.

Jedan od razloga za jednokratnu pomoć, kako je rekao predsednik opštine Šaip Kamberi, je i taj što decembarska plata zbog procedura ne može da bude isplaćena pre Nove godine već nakon Božića.

Solidarnu pomoć će dobiti zaposleni čije se plate finansiraju iz budžeta lokalne samouprave, dakle u Opštinskoj upravi, Biblioteci, Domu kulture, Sportskom centru „Mladost“, Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ i Turističkoj organizaciji Bujanovac.

Iako javno preduzeće, “Komunalac” ne spada u ovu grupu.




One thought on “Opštinari sebi i javnim preduzećima dodelili 13. platu, pare za sve osim za Komunalac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *