Skupština: Usvojen rebalans, nema solidarne pomoći za radnike Komunalca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. decembar 2019. Skupština opštine Bujanovac odobrila je u ponedeljak treći rebalans opštinskog budžeta, a time i isplatu solidarne pomoći zaposlenima u Opštinskoj upravi i javnim ustanovama u ukupnom iznosu od 8,4 miliona dinara.

Predlog odbornika opozicione Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija, koji je podržao i Miodrag Milković iz odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS), da se i radnicima JP  „Komunalac“ omogući isplata solidarne pomoći odbijen je od strane predstavnika optinske vlasti sa obrazloženjem da nema zakonskog osnova za tako nešto, s obzirom da komunalno preduzeće nije ni direktni ni indirektni korisnik budžeta već se finansira od sopstvenih prihoda.

Istovremeno, zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić je motive za ovakav predlog doveo u vezu sa početkom predizborne kampanje, jer, po njegovim rečima, opozicija želi da pridobije 180 radnika Komunalca i obezbedi njihove glasove.

-Odluka o isplati solidarne pomoći se bazira na preporuci resornog ministarstva i predloga sindikata. Preporuka se odnosi na direktne i indirektne korisnike opštinskog budžeta, a JP „Komunalac“ ne spada u ove kategorije te nemamo ingerencije da ih uvrstimo u odluku – rekao je načelnik Odeljenja za finansije Opštinske uprave Boban Pavlović.

Obrazlažući odluku o rebalansu on je naglasio se njome ne menja iznos sredstava na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta vrednog 1,03 milijarde, već da se radi samo o prebacivanju novca sa određenih pozicija kako bi se omogućila isplata solidarne pomoći.

Jednokratna pomoć za 343 zaposlena biće raspodeljena tako što će oni sa nižom i srednjom stručnom spremom dobiti po 25.000 dinara, a radnici sa fakultetskim i diplomama viših škola 20.000 dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *