SZP traži nova vozila za bujanovačku policiju

Bujanovac, 3. januar 2019. -“Sva terenska vozila Policijske stanice Bujanovac, koja se koriste za prevoz pripadnika do Kopnene zone bezbednosti (KZB), su neispravna i dotrajala” ukazuje Sindikat zaposlenih policije (SZP) zahtevajući od ministra unutrašnjih poslova i direktora policije da se ovaj problem reši u najhitnijem roku.

U više navrata smo  upozoravali na problem  Policijske ispostave Bujanovac, a vezano za terenska vozila koja se koriste za  KZB. Draga gospodo, u navedenoj stanici sva terenska vozila su neispravna, dotrajala i nisu bezbedna za prevoz ljudstva u KZB – navodi se u dopisu SZP-a koje je potpisao potpredsednik Saša Nikolić, penzionisani radnik PS Bujanovac.

Pre nekoliko godina, dodaju sindikalisti, zbog tehničke neispravnosti vozila  “defendera”, došlo je do sletanja sa puta prilikom čegaje povređeno  nekoliko pripadnika MUP-a.

-Ovim  dopisom  vam ukazujemo na  ugroženu  bezbednost pripadnika MUP-a u PS Bujanovac i insistiramo na što hitnijem slanju novih  terenskih vozila za  KZB – poručuje sindikat.

Istovremeno, oni napominju da je neophodno da vozila budu upućena direktno u Bujanovac, jer, po njihovim rečima,  prilikom slanja vozila iz MUP-a Policijska uprava (PU) Vranje za svoje potrebe zadrži nova, a u Bujanovac i Preševo pošalje dotrajala vozila.

-Životi pripadnika MUP-a su na prvom mestu, draga gospodo – kaže se u dopisu.

Po saznanjima sindikata, tokom praznika se  pojedina vozila nisu čak ni koristila zbog nestašice goriva ili drugih ograničenja.

-Na taj način pojedini službeni zadaci se ne mogu izvršavati, a takođe  napominjemo da  u slučaju  da treba da se pruži pomoć ljudstvu na terenu u KZB ili građanima, policijski službenici ne mogu pružiti pomoć zbog  neispravnosti vozila i nedostatka goriva.

Za ovakvo stanje veliku odgovornost snosi načelnik PU Vranje, kao i sam vrh MUP-a, zaključuje SZP.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *