I na jugu Srbije moleban i litija za Crnu Goru

Bujanovac, Vranje, 10. januar 2020. (Foto Bujanovačke ilustracija) – U znak podrške sveštenstvu i vernicima  Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u toj zemlji, ulicama Vranja će u petak (10. januar) biti održana litija.

Pre litije zakazane za 19 časova, u gradskoj crkvi u Vranju će biti održan moleban sa početkom od 18:30 časova.

Organizator skupa je Pravoslavna eparhija vranjska, a poziv Vranjancima upućen je preko društvenih mreža i Fejsbuk grupe „Litija podrške srpskom narodu u Crnoj Gori“, prenosi VranjeNews.

– Srpska pravoslavna crkva – Pravoslavna eparhija vranjska sa sveštenstvom, monaštvom i verujućim narodom pozivaju vas da u što većem broju dođete u portu Sabornog hrama Svete Trojice u Vranju, kako bismo pružili podršku srpskom narodu u odbrani svetinja u Crnoj Gori.

Posle molebana, koji će biti održan u Sabornom hramu, planirana je litija ulicama grada gde će okupljeni narod na miran i dostojanstven način izraziti svoje nezadovoljstvo zbog skorašnjih dešavanja u Crnoj Gori – navodi se u pozivu.

U Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju 5. januara je već služen moleban za spas vernog naroda I svetinja u Crnoj Gori, kojem je prisustvovalo mnoštvo  vernika, sveštenstva i monaštva.

Moleban je služio Episkop vranjski Pahomije koji je tom prilikom najavio predstojeći skup podrške.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *