Mitrović 2 javljanja u skupstini 2019, Hasani govorio 6 puta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. januar 2020. Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) iz opštine Bujanovac Nenad Mitrović govorio je ukupno dva puta u Skupštini Srbije tokom 2019. godine, pokazuju podaci portala Moj poslanik.

Mitrović je svoju „statistiku“ popravio u drugoj polovini godine, s obzirom da je do jula meseca bio jedan od najneaktivnijih predstavnika naroda sa 0 obraćanja u parlamentu, o čemu su Bujanovačke već pisale.

Drugi poslanik iz bujanovačke opštine – Fatmir Hasani član Partije za demokratsko delovanje (PDD), bio je nešto aktivniji, tako što se njegov glas u Skupštini čuo ukupno 6 puta za godinu dana.

foto: Moj poslanik.rs

Slučajno ili ne, ali posle pomenutog teksta Bujanovačkih i on je češće zastupao interese građana koji su za njega glasali, jer je do sredine godine to činio svega dva puta.

Inače, Mitrović i Hasani, prema izveštajima o prihodima koje su podneli Agenciji za borbu protiv korupcije za angažman u parlamentu primaju 96.000, odnosno 105.000 dinara mesečno.

Ako po uvreženom mišljenju obraćanja poslanika na sednicama Skupštine  predstavljaju glas građana u najvažnijoj instituciji države Bujanovčani su i dobro prošli, za razliku od Vranjanaca ili Piroćanaca.

Naime, jedini Vranjanac u parlamentu, Slaviša Bulatović iz SNS, za godinu dana nije izustio ni reč, kao ni njegov stranački kolega iz Pirota Radmilo Kostić.

Još dvojica poslanika sa 0 obraćanja su Nišlije Goran Ćirić i Dušan Milisavljević, članovi opozicione Demokratske stranke koja bojkotuje sednice Skupštine.

Najaktivnija poslanica sa juga Srbije u 2019. godini je niška naprednjakinja Jelena Kovačević Žarić sa ukupno 155 obraćanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *