Ekskluzivno: Albanske stranke idu zajedno na republičke izbore

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. januar 2020. (Foto FB)- Albanske partije sa juga centralne Srbije  nastupiće na zajedničkoj listi na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, obelodanjeno je u četvrtak u Tirani.

Političke lidere Albanaca po prvi put  je ujedinio ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj, na čiju su inicijativu i započeti razgovori o zajedničkom nastupu na izborima još krajem novembra prošle godine, o čemu su Bujanovačke već pisale.

Na jedinstvenoj izbornoj listi naćiće se kandidati Partije za demokratsko delovanje (PDD), Demokratske partije (DP), Pokreta za demokratski progres (PDP), Alternative za promene i Pokreta za reforme Demokratske partije Albanaca.

Oni će se ujediniti pod programomAlbanska demokratska alternativaUjedinjena dolina kako bi se osigurala što veća zastupljenost i stvorila jača pozicija nakon parlamentarnih izbora u Srbiji, rečeno je prilikom potpisivanja sporazuma u četvrtak.

Ovo ujedinjenje nije samo u službi jačanja Preševske doline, već i albanskog nacionalnog duha . Strane potpisnice ovog sporazuma danas su najvredniji primer prevazilaženja unutrašnjih razlika u službi Preševske doline i nacionalnih interesa u globalu – naveo je Cakaj na FB.

Posle izbora 2016. Fatmir Hasani jedini je albanski poslanik kao kandidat PDD.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, ujedno i lider PDD-a.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *