Opština plaća putne troškove prosvetarima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. januar 2020. Kašnjenje od dva meseca u isplati putnih troškova za učenike i zaposlene u bujanovačkim školama i Predškolskoj ustanovi, biće rešeno u narednih nekoliko dana, saznaju Bujanovačke u Opštinskoj upravi.

Najava skore isplate dolazi “u minut do 12” s obzirom da su radnici nekih škola razmatrali pokretanje tužbi pa čak i obustavu rada.

Lokalna samouprava za ovu namenu izdvaja mesečno oko 3,3 miliona dinara, a kako nezvanično saznajemo, radnici su ostali uskraćeni za isplate u novembru i decembru zbog toga što troškovi nisu bili planirani u budžetu.

-Novca ima i u narednih nekoliko dana će obaveze biti izmirene – rekao je naš sagovornik iz Opštinske uprave.

Za petak je najavljen i sastanak čelnika lokalne samouprave sa direktorima škola na kome će se razmatrati promene u vezi obračuna i isplate putnih troškova, ali je podvučeno da se iznosi neće menjati, već se samo radi o tehničkim detaljima.

Inače, za 10 osnovnih škola u opštini izdavaja se mesečno oko 2,5 miliona dinara za putne troškove radnika i đaka, dok samo zaposleni u dve srednje škole, „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“, koji putuju do posla, lokalnu samoupravu koštaju oko 600.000 dinara.

Kako nam je potvrdio direktor škole „Sezai Suroi“ Zejni Fejzulahu, ova škola svakog meseca na ime putnih troškova od Opštine potražuje oko 465.000 dinara.

Rekorder je Osnovna škola „Branko Radičević“ u Bujanovcu, za čije radnike se mesečno izdvaja oko 475.000 dinara, a prevozniku „Kavim Jedinstvo“ za prevoz učenika plaća nešto manje od 180.000 dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *