Svetska nagrada za vranjski “SOS kutak za devojke”

Bujanovac, Vranje, 19. januar 2020. (Foto Južne vesti)-U konkurenciji od 170 kandidata, svetsko priznanje za 22-godišnji rad dobio je Odbor za ljudska prava Vranje i njihov program “SOS Kutak za devojke”, javljaju Južne vesti.

Nagrada “Sa i za devojke” podrška je organizacijama gde se devojke bore protiv rodne diskriminacije, nejednakosti i štetnih praksi koje ih pogađaju širom sveta, a Vranjankama će biti dodeljena 6. marta u Londonu.

Odbor za ljudska prava Vranje osvojio je nagradu kroz ocenu sveukupnog rada i programa “SOS Kutak za devojke Vranja” u regionu Evropa i centralna Azija, a osim njih nagrađene su još i devojke iz Rusije, Nemačke, Ukrajine, Bosne i Hercegovine.

Od 170 kandidata nagrađeno je 25 organizacija koje vode devojke, a dodeljeno je po 5 nagrada po geografskim regionima – Azija i Pacifik, Evropa i centralna Azija, Amerika i Karibi, Bliski Istok i Severna Afrika, podsaharska Afrika.

“Sa i za devojke” nagrada je koja se dodeljuje od 2014. godine i inicijativa je kolektiva koji su formirale fondacije Global Fund for Women , EMpower , FRIDA , Mama Cash , NoVo Foundation , Plan International UK , Comic Relief , Stars Foundation , The Global Fund for Children , Nike Foundation i Purposeful Productions.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *