Tužilaštvo naložilo policiji da ispita okolnosti oko tuče u OŠ „Branko Radičević“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. januar 2020. Napadač na učenika škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu je identifikovan i radi se o bivšem đaku škole, a slučaj je prijavljen Višem javnom tužilaštvu u Vranju (VJT), rečeno je Bujanovačkim u Policijskoj upravi (PU) Vranje.

Napad na učenika J.P. (2005) iz sela Rakovac, koji se dogodio u ponedeljak ispred učionice u bujanovačkoj školi prijavljen je policiji istog dana nešto posle 15 sati.

-Policija je odmah izašla na lice mesta i konstatovala da je bivši đak škole u holu, ispred učionice, tukao učenika osmog razreda – kažu u PU Vranje.  

Iz policije navode da je slučaj  prijavljen Višem javnom tužilaštvu, s obzirom da su u pitanju maloletnici, dok će protiv napadača biti podneta prekršajna prijava po Zakonu o javnom redu i miru.

Portparol  Višeg javnog tužilaštva Leposava Jovčić rekla je našem portalu da je dežurni zamenik tužioca naložio da se ispitaju sve okolnosti napada.

-Zamenik je zatražio da policija ispita sve okolnosti, odnosno obavi razgovor sa svim učesnicima događaja i da mu se dostavi izveštaj radi daljeg postupanja. U ovom trenutku (utorak 14:30h) Tužilaštvo još uvek nije dobilo izveštaj – rekla je Jovčić.

Kako je ranije rekao Bujanovačkim otac dečaka, njegovog sina od nepunih 15 godina su napale dve osobe, od kojih ga je jedan od njih udario dva puta u glavu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *