Bataljon iz baze Jug kod Bujanovca najbolja jedinica u Vojsci Srbije

Bujanovac, 23. januar 2020. (Foto MOD) –Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je u sredu u bazi „Jug“ kod Bujanovca pripadnike 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojskejedinicu koja je proglašena za najbolju u Vojsci Srbije u prošloj godini.

Ministar Vulin, nakon obilaska kapaciteta 41. bataljona, istakao je da je na bazi „Jug“ imao priliku da se uveri zašto je pretpostavljena komanda taj bataljon izabrala za najbolji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

-U Kopnenoj zoni bezbednosti stanje je redovno, život se odvija planski i organizovano, a država Srbija može da bude mirna spokojna dok njena Vojska brine o njojrekao je Vulin.

U okviru posete, ministru odbrane su predstavljeni namena zadaci bataljona, kao i jedna od pešadijskih četa koja je opremljena novim borbenim vozilom „Lazar 3”.

Prema rečima komandira Prve pešadijske čete 41. pešadijskog bataljona, kapetana Ivice Baraća, reč je o prvoj četi u Vojsci Srbije koja je opremljena oklopnim borbenim vozilima točkašima „Lazar 3“, sredinom prošle godine.

Komandant 41. pešadijskog bataljona, potpukovnik Saša Vučković, istakao je da mu je čast i zadovoljstvo da je bataljon kojim komanduje, Komanda Kopnene vojske proglasila zanajbolji tokom 2019. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *