Pajaziti: Na lokalne izbore ne idemo zajedno, ali moguća postizborna saradnja sa Šaipom i Nagipom

Bujanovac, 27. januar 2020. Zajedničko učešće pet albanskih stranaka na parlamentarnim izborima ove godine u Srbiji ne znači i saradnju u kampanji za izbore na lokalu.

Međutim, iako za „višegodišnju stagnaciju opštine Bujanovac“ krivi dosadašnje vladajuće strukture na čelu sa Šaipom Kamberijem, Nagipom Arifijem i Stojančom Arsićem, šef bujanovačkog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti, ne isključuje mogućnost  saradnje nakon izbora ni sa jednom od stranaka koje vode pomenuti, jer, kako kaže, „Alternativa nema crvenih linija u pogledu postizbornih koalicija“.

Po njegovim rečima, Alternativa je spremna da razgovara sa svima koji prihvate programska načela ova stranke.

-Alternativa za promene će samostalno izaći na predstojeće lokalne izbore. Naša lista će se sastojati od kvalitetnih kadrova svih profila, ali iako smo ubeđeni da ćemo dobiti najviše glasova, imajući u vidu konfiguraciju opštine, svesni smo da će za formiranje institucija biti neophodne postizborne koalicije – kaže Pajaziti za Bujanovačke.

I dok na lokalne izbore izlazi samostalno, stranka Šćiprima Arifija, predsednika opštine Preševo, će na parlamentarnim izborima biti na istoj listi upravo sa partijama za koje kažu da nisu radile za dobrobit građana Bujanovca – Partijom za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija.

Pajaziti smatra da ova činjenica neće uzokovati problem, jer kampanje za lokalne i parlamentarne izbore treba posmatrati odvojeno.

-Itekako ćemo razlikovati dve kampanje. U onoj za lokalne izbore ćemo se baviti svakodnevnim problemima građana, dok će kampanja za republičke izbore biti fokusirana na Program za poboljšanje političke i pravne pozicije Albanaca kao naroda – ističe Pajaziti.

On ističe da će voditi kampanju u demokratskom i fer duhu, bez, kako je rekao, etiketiranja bilo koga, ali uz opravdanu kritiku svakoga ko to zaslužuje.

-Mi smo mlada i moderna stranka, kod nas nema mesta jeziku mržnje, netrpeljivosti, kleveta i uvreda – rekao je on.

Kako bi kampanja protekla u fer i civilizovanoj atmosferi Pajaziti je predložio da sve stranke potpišu neku vrstu etičkog kodeksa koji bi obezbedio poštovanje demokratskih vrednosti.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *