Komandir PS u Preševu oročio sindikalne pare, davao pozajmice i kupovao nameštaj

Bujanovac, Preševo, 31. decembar 2020.- Zbog sumnje da je počinio krivičino delo zlupotreba poverenja, Osnovno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je predistražni postupak protiv komandira policijske stanice u Preševu i rukovodioca Nezavisnog sindikata policije Marjana Petrovića iz Vranja, prenose Južne vesti.

Petrović je zloupotrebio Humanitarni fond sindikata time što je sa računa Fonda prebacio novac na podračun Nezavisnog sindikata policije KC Vranje, a kamatom od oročenog novca Fonda platio opremanje kancelarije sindikata u Vranju.

Sektor unutrašnje kontrole je utvrdio da je Petrović kao odgovorno lice Nezavisnog sindikata, sa računa Fonda na podračun KC Vranje prebacio 902.000 dinara i od toga radnicima uplaćivao beskamatne pozajmice od po 30.000 dinara na period od 6 meseci, što je protiv odluke o osnivanju Fonda.

Takođe, od kamate oročenog novca u banci platio je opremanje kancelarije Nezavisnog sindikata policije u Vranju. Od tih para kupio je nameštaj u iznosu od 85.460 dinara u salonu nameštaja “Dodić” i elektroniku vrednu 37.910 dinara u prodavnici elektronike “Lipa”.

Protiv Marjana Petrovića je pokrenut i disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti.




One thought on “Komandir PS u Preševu oročio sindikalne pare, davao pozajmice i kupovao nameštaj

  1. Igor

    Pa ovaj komandir se obogatio od kad je u Presevo, on u Presevo je vec 3 god a tokom ovog perioda uspeo da legalizuje korupciju.
    Kad je poceo da da radio kao komandit u Presevo imao auto vrednosti do 4000, danas ima nekoliko vozila vrednosti preko 20000 e.
    U Vranju posedovao staru kucu koju za ovi tri godina renovirao a po nekim saznanjima kupio i stan u BG.
    Ovog coveka stiti Nezavisni sindikat policije, navedeni sindikat postao kao meksicki klan, bez obzira sto radi njihovi clanovi ani uspevaju da uticajem koje imaju kod ministra da spase kriminalca u redovima policije.
    Ja mislim da ovaj kriminalac ponovo uspevace da se spasi, jer mi kao drzava svaki dan sve vise licimo na Meksiko.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *