SPS Bujanovac: Pobeda Novice Tončeva

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. februar 2020. Preuzimanje bujanovačkog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) od strane bivših naprednjaka Dejana Mihajlovića i Dalibora Kostića, najavljeno u Bujanovačkim još prošle godine, ulazi u finalnu fazu i formalizacija se očekuje u narednim danima, saznaje naš portal.

Dalibor Kostić

Mihajlović i Kostić kao eksponenti poslanika Novice Tončeva iz Surdulice, koordinatora socijalista za jugoistočnu Srbiju, ulaze u odbor SPS-a na „mala vrata“, prvi kao koordinator, drugi najverovatnije kao član, ali je našem portalu iz više pouzadnih izvora potvrđeno da će oni voditi stranku u Bujanovcu.

Aktuelni predsednik odbora Božidar Anđelković zadržaće funkciju  samo na papiru, zarad mira u kući i među članstvom pred izbore.

Imenovanje Mihajlovića za koordinatora u bujanovačkom odboru, zapravo znači definitivnu pobedu struje Novice Tončeva, u odnosu na vranjski SPS, koji je do sada pružao podršku Anđelkoviću.

S obzirom da je koordinatore po volji Tončeva dobio i odbor u Vranju, u širem kontekstu posmatrano on se izgleda izborio za status neprikosnovenog šefa socijalista na jugu Srbije.

Inače, pored Mihajlovića, za koordinatora u Bujanovcu će biti imenovan i Blagoje Tabaš, a treće ime za sada nije poznato.

Ono što se, međutim, pouzdano zna je da predizborna, postizborna i svaka druga saradnja „novog“ SPS-a sa Srpskim pokretom obnove (SPO), oličenom u Nenadu Tasiću, odborniku i sadašnjem koalicionom  partneru, ne dolazi u pitanje.

Akteri „socijalističke“ sage nisu bili dostupni za komentar – Kostić i Mihajlović čekaju ozvaničenje, Tončev nije odgovarao na pozive Bujanovačkih, a Anđelković je u prvom razgovoru rekao da je trenutno zauzet, dok se drugi put nije ni javio.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *