Evropol: Uhapšeno 25 pripadnika albanske narko grupe

Bujanovac, Antverpen, 7. februar 2020. (foto Europol) – Tokom operacije istovremeno izvedene u Belgiji, Španiji, Holandiji, Nemačkoj i Francuskoj, u kojoj je učestvovalo preko 600 policajaca, 6. februara je uhapšena grupa od 25 osoba „koje govore albanski jezik“, osumnjičenih da se bave trgovinom drogom, navedeno je u saopštenju Evropola.

Istraga koju je vodila lokalna policija Antverpena otkrila je da je ova grupa drogu krijumčarila tako što je skrivala u kontejnerima u Belgiji, pre nego što su je dalje distribuirali širom Evrope, koristeći vozila opremljena sofisticiranim skrivenim pregradama, prenosi Kosovo- online.

Veruje se da je ista kriminalna grupa upravljala plantažama kanabisa u Španiji i Nemačkoj, gde su uzgajala i obrađivala marihuanu, pre nego što su je prebacivale u druge evropske zemlje na dalju prodaju i distribuciju.

Operacija je rezultovala hapšenjem devet osumnjičenih u Belgiji šest u Španiji, tri u Holandiji, šest u Nemačkoj i jednim hapšenjem u Francuskoj, čime je ukupan broj uhapšenih 25.

Pretreseno je 30 kuća, rasformirano je šest plantaža marihuane, zaplenjeno 60.000 evra u gotovini, mobilni telefoni, pištolji i municija. Evropol je podržao ovu istragu pružajući odgovarajuću ekspertizu, opsežnu analitičku podršku i olakšavajući razmenu informacija preko svojih sigurnih kanala.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *