Saša Arsić podneo tužbu protiv Nenada Mitrovića

Piše: N. Stevanović

Sporna fotografija

Bujanovac, 7. februar 2020. – Član Opštinskog veća i regionalni koordinator Narodne stranke (NS) Saša Arsić podneo je privatnu tužbu protiv narodnog poslanika i šefa bujanovačkih naprednjaka Nenada Mitrovića zbog toga što je u medijima i na društvenim mrežama objavio Arsićevu fotografiju bez njegovog pristanka.

Radi se o fotografiji na kojoj se vidi Arsić sa puškomitraljezom u rukama ispred ulaza u Službu hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja, gde inače radi.

U tužbi upućenoj Osnovnom sudu u Bujanovcu navodi se da je Mitrović 8. novembra 2019. godine u intervjuu Radio-televiziji Vranje neprimereno i uvredljivo govorio o Arsiću rekavši da je on „čovek koji priča koje-kakve gluposti dole“, a uz to je novinarki predao fotografiju uz komentar da Arsić „automatsko oružje drži na poslu“ pitajući „da li za to oružje ima dozvolu“.

-Fotografija privatnog tužioca sa automatskim oružjem većeg kalibra, na njegovom radnom mestu u Domu zdravlja Bujanovac je fokusirana i objavljena i taj snimak militantnog sadržaja su videli gledaoci tog medija, a objavljen je i preko društvenih mreža – kaže se u tužbi.

Arsić tuži Mitrovića zbog krivičnog dela neovlašćeno fotografisanje i krivičnog dela neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka.

-Prikazivanjem i objavljivanjem fotografije osetno se zadire u lični i profesionalni život privatnog tužioca, imajući u vidu da on ima porodicu, da obavlja humani posao u Službi hitne pomoći i da vrši javnu funkciju člana Opštinskog veća opštine Bujanovac – navodi se u tužbi.

Arsić kaže za Bujanovačke da je tek sada podneo tužbu protiv Mitrovića zato što je čekao da mu istekne poslanički mandat.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *