Stojanča Arsić: Čekam poziv SNS za razgovor o zajedničkoj izbornoj listi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. februar 2020. –Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić, lider istoimene grupe građana, smatra da je zajednička lista  srpskih političkih subjekata za predstojeće lokalne izbore u Bujanovcu moguća i dodaje da očekuje poziv Srpske napredne stranke (SNS) da se o tome razgovara.

-Da odmah bude jasno, mi se ne nudimo nikome i ne treba nam bilo ko zbog nekih ličnih interesa, ali je činjenica da su dve najznačajnije političke opcije u srpskom biračkom telu SNS i GG „Stojanča Arsić“ i jasno je da će se između nas voditi najvažniji razgovor o koaliciji, pod uslovom ako nas SNS pozove i iznese neki predlog – rekao je Arsić za Bujanovačke.

Naglasivši da nema nameru da nipodaštava značaj ostalih stranaka u kontekstu nedavnih napisa u medijima da je razgovarao sa predstavnicima Nove Srbije o zajedničkom nastupu na izborima, Arsić kaže da kod njega dolaze mnogi, ali da su priče o koalicijama u ovoj fazi, pogotovo sa subjektima sa beznačajanom podrškom u biračkom telu, potpuno besmislene.

Ispada da su neki napravili koalicije sa mnom, a ja za to ne znam. Kod mene su bili i ljudi iz Srpske desnice, pa i predstavnik Nove Srbije iz Vranja. Koalicije nismo pominjali, rekao sam da mi političke partije nisu potrebne, da mi ne treba nikakva pomoć, ni finansijska ni bilo kakva druga, jer kao grupa građana postojimo 12 godina, a kako ćemo za predstojeće izbore ima vremena da se razgovara – kaže Arsić.

Ono što je gotovo sigurno je da će Arsić nastaviti saradnju sa Bobanom Pavlovićem i lokalnim odborom SDS-a i Markom Andrejevićem, šefom stranke Rasima Ljajića u Bujanovcu, sa kojima je izašao na prošle izbore

Po njemu, jedinstvena lista srpskog korpusa ne može da donese dramatično veći broj odbornika u lokalnoj skupštini od sada aktuelnog (14), ali bi ukrupnjavanje, kako kaže, donelo veću snagu i lakše ostvarivanje svih postavljenih ciljeva u korist srpske zajednice.

Krajnji domet zajedničkog nastupa po njemu je 16 odbornika, što znači da nema govora o formiranju vlasti bez albanskih partija.

Pored ucena i uslovljavanja “motivisanih ličnim interesimasa elita okupljenih oko SNS” kojih je, kako kaže, bilo tokom razgovora o jedinstvenom nastupu na prošlim izborima, a očekuju se i sada, upitan o eventualnim preprekama za saradnju sa naprednjacima Arsić navodi i Srpsku desnicu, ne ostavljajući dilemu pod čijim su patronatom.

Oni imaju ekstremno desničarske stavove, iako sada pokušavaju da nas ubede da nije tako. Teško da se može izbrisati ono što se nedavno događalo u vezi sa njima. Ne znam kakvi su planovi SNS sa Srpskom desnicom. Ta retorika Desnice sa „iseljavanjem“ je potpuno neprihvatljiva – kaže Arsić.

Ostali smo uskraćeni za jasan stav o šansama za predizborni savez sa Srpskim pokretom obnove (SPO) Nenada Tasića i Socijalističkom partijom Srbije (SPS), sadašnjim partnerima u vladajućoj koaliciji, koji bi praktično značio dve srpske izborne liste, jednu sa strankama iz vlasti i drugu sa opozicionom SNS i satelitima.

Ono što je gotovo sigurno je da će Arsić nastaviti saradnju sa Bobanom Pavlovićem i lokalnim odborom SDS-a i Markom Andrejevićem, šefom stranke Rasima Ljajića u Bujanovcu, sa kojima je izašao na prošle izbore.

Ne vidim razloga da menjamo ono što dobro funkcioniše – kazao je Arsić.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *