Mitrović: Nenad Tasić se nije najbolje snašao

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. februar 2020. (foto FB) –  Predsednik odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Bujanovcu Nenad Mitrović smatra da se njegov stranački kolega Nenad Tasić „nije najbolje snašao“ na čelu bujanovačke OŠ „Branko Radičević“ i da je „bilo propusta sa njegove strane“ u incidentu koji se januara desio u školi kada je napadnut učenik.

Nenad Mitrović

-Trebalo je u skladu sa propisima da reaguje. Da je bilo propusta bilo je, da li se snašao u datom trenutku – sigurno da nije – kaže Mitrović.                                                       

Učenika osmog razreda napala su dvojica bivših đaka u holu škole tokom malog odmora, nakon čega su roditelji napadnutog dečaka ukazali na niz propusta direktora Tasića, nastavnika i pomoćnog osoblja.

Pored činjenice da su napadači neometano ušli u školu, rezignirani roditelji su zamerili direktoru što ih niko iz škole nije obavestio o incidentu, niti je njihovom sinu ukazana lekarska pomoć, već je do kraja nastave ostao u školi kao da se ništa nije desilo.

-Ako je trebalo da kazni nekog od nastavnog osoblja trebalo je to da uradi. Verovatno nije kako neko od nastavnika ne bi trpeo sankcije za to što se desilo. Pokušali su na taj način da reše problem, ali ne rešava se ništa „guranjem pod tepih“, već se razgovara o tome, bez obzira na sankcije koje mogu da uslede. Nama su deca u toj školi najbitnija“ – kaže Tasićev stranački šef.

On smatra i da su „mediji malo naduvali tu priču“, ali i da Tasiću treba pomoć kolega da se snađe, jer nije iz tog kolektiva i tek nedavno je došao na čelo škole, koju je komplikovano voditi zbog multietničkog sastava učenika.

Kako je rekao, očigledno je i da neki nastavnici najblaže rečeno ne pomažu direktoru iz nekih svojih ličnih interesa.

-Ne tražim ja da oni sada pomažu Nenadu Tasiću tako što bi prikrivali nešto nelegalno i protivzakonito, ali može da mu se pomogne da se uklopi, da mu se ukaže šta i kako se radi – ističe Mitrović.

Napomenuvši da je u školi bilo sličnih događaja i kada Tasić nije bio direktor,  on je naglasio da se „direktor stvarno bori da se ta obrazovna ustanova očuva i da naša deca pohađaju školu u svom gradu, a ne da idu u druga mesta“.

 

 

 




One thought on “Mitrović: Nenad Tasić se nije najbolje snašao

  1. Miki

    Zbog cega se kandidovao za mesto direktora ako se ne moze nositi sa problemima i obavezama? Direktoru treba pomoc kolega? Mitrovicu direktor bi trebao biti lider. Ovde je morao podneti ostavku. Dosta vise zaposljavanja nesposobnih po stranackoj linji.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *