Pajaziti u Tirani o pomoći Albanije i Kosova

N. Stevanović

Bujanovac, Tirana, 12. februar 2020. (Foto FB)- Šef Alternative za promene u Bujanovcu Arber Pajaziti sastao se u utorak u Tirani sa Ljuljzimom Bašom, liderom Demokratske partije i opozicije u Albaniji, kako bi razgovarali o „koordinaciji Albanije i Kosova za pomoć Preševskoj dolini u političkom, ekonomskom i socijalnom razvoju“.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji.

-Prvi čovek Demokratske partije pozdravio je ujedinjenje albanskog političkog spektra i formiranje zajedničke liste za parlamentarne izbore, smatrajući to dobrom prilikom za zastupljenost Albanaca na centralnom nivou, kao i na međunarodnom – naveo je Pajaziti na FB.

On dodaje da je sa zamenikom predsednika Alternative Armendom Aliuom upoznao lidera albanske opozicije sa „situacijom u kojoj se nalaze Albanci u Preševskoj dolini i njihovoj poziciji u regionu“.

-Baša je pozdravio progresivan pristup Alternative kao primer savremene evropske demokratije. Ovaj sastanak je bio uvod u mnoge koje će uslediti. Pozvali smo lidera opozicije da poseti Preševsku dolinu u bliskoj budućnosti – zaključuje Pajaziti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *