Opštinsko veće: 500.000 za drveće, stižu kontejneri

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2020. Bujanovačko Opštinsko veće izdvojiće 500.000 dinara za obnovu gradskog zelenila, odlučeno je na sednici u četvrtak, na kojoj je ovlašćeno i opštinsko Odeljenje za investicije i razvoj da započne raspodelu velikih i malih kontejnera za smeće po mesnim zajednicama i domaćinstvima.

Iznos od 500.000 dinara za zelenilo predsednik opštine Šaip Kamberi, pored ostalog, opravdao je i „neophodnošću da se zameni staro osušeno drveće na gradskom trgu“.                                                 

-Pored toga što predstavlja opasnost, to drveće izgleda loše i zbog toga će biti zamenjeno. Uskoro kreću radovi na izgradnji trotoara sa desne strane duž glavne ulice, pa će i tu biti potrebno zelenilo, kao i na ulazu u grad kod kružnog toka – kaže Kamberi.

Ocenivši da gradske zelene površine nisu u reprezentativnom stanju Kamberi je sugerisao da bi rukovodstvo JP Komunalac, u čijoj nadležnosti je ova oblast, trebalo da razmisli o zapošljavanju „nekoga ko se razume u ovo“.

Odeljenje za investicije i razvoj će u saradnji sa komunalnim preduzećem u narednih nekoliko dana raspodeliti 50 velikih i 300 malih kontejnera za smeće, doniranih od strane vlasti u Prištini.

-Veliki kontejneri će biti postavljani isključivo u gradu, kako na starim, tako i na novim lokacijama, gde je utvrđeno da postoji potreba. 300 malih kontejnera će dobiti domaćinstva u Bujanovcu, Velikom Trnovcu i Bujanovačkoj banji, odakle se organizovano odvozi smeće – rekao je Bujanovačkim načelnik odeljenja Rahim Salihi.

Početak raspodele treba očekivati u narednih nekoliko dana.

Inače, tokom marta meseca bi trebalo da počne organizovanovano odnošenje smeća iz svih mesnih zajednica.

-Nadam se da ćemo u saradnji sa Komunalcem to omogućiti meštanima svih mesnih zajednica, a ne samo Bujanovčanima i Trnovčanima, što je do sada bio slučaj – rekao je Kamberi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *