Kraj jedne ljubavi: Zafirović podneo ostavku, Predrag Denčić novi direktor Bivode

Bujanovac, 14. februar 2020. – Nenad Zafirović, posle četiri i po godine provedene na tom mestu, podneo je ostavku na mesto direktora kompanije Bivoda iz Bujanovca, potvrdio je za Bujanovačke Branislav Popović, predsednik Skupštine Bivode.

Prema rečima Popovića, kompanija Jumko, koja je vlasnik fabrike vode i sokova u Rakovcu, već je postavila novog VD direktora-Predraga Denčića, inžinjera zaštite na radu koji je dugi niz godina proveo u bujanovačkom Megalu.

Koliko je poznato, Denčić nije politički angažovan poput svog prethodnika, člana Srpske napredne stranke u Bujanovcu, koga je prema našim saznanjima politika i koštala položaja.

Sagovornici Bujanovačkih, odlično upućeni u dešavanja među bujanovačkim naprednjacima, kažu da je Zafirović podneo ostavku pod uticajem stranačkih direktiva, i da ona, ostavka, predstavlja kulminaciju njegovih nesporazuma sa Nenadom Mitrovićem, predsednikom bujanovačkog odbora SNS.

-Nesporazumi su počeli još leta 2017, kada je Zafirović, smenjen sa mesta potpredsednika opštinskog odbora, iako je taj događaj pravdan njegovom profesionalnom zauzetošću, kaže naš izvor.

On dodaje da je Mitrović, između ostalog, veoma zamerao Zafiroviću i to što neumereno koristi službeni „golf 7“, posebno u privatne svrhe i posle radnog vremena.

-Zafirovićeva ostavka je, po svemu sudeći, rezultat borbe za prevlast u stranci. Priča se među članstvom da je presudila Mitrovićeva bojazan da bi Zafirović mogao da mu ugrozi funkciju, ali ništa od ovoga ne bi bilo bez aminovanja nekog iz viših stranačkih struktura, kaže naš sagovornik.

Mitrović i Zafirović dugo godina bili su bliski saradnici, ali se u tom odnosu znalo „ko kosi a ko vodu nosi“. Iako formalno na uticajnom direktorskom mestu, Zafirović je u svakom momentu znao ko mu je šef i čijom se milošću i voljom našao u fotelji.

Sada je, očigledno, ljubav pukla, i to baš uoči Dana zaljubljenih!

Ono što Zafiroviću ne mogu da ospore ni protivnici je to da je uspeo da za ovo vreme postavi Bivodu na zdrave noge, obezbedi redovno poslovanje i zarade, uvede nove proizvode i linije, ali i da, koliko je to moguće, firma što je moguće više bude nezavisna od vlasnika u Vranju.

Mitrović i Zafirović nisu se javljali na telefonske pozive i nisu odgovarali na poruke novinara Bujanovačkih.

 




2 thoughts on “Kraj jedne ljubavi: Zafirović podneo ostavku, Predrag Denčić novi direktor Bivode

  1. Miki

    I mi trebamo da poverujemo da direktor Zafirovic iz licnih razloga podnosi ostavku, a fabrika je na zdravim nogama i uspesno posluje. Sposobne smenjuju, dovode poslusne. Pocetak kraja SNS. SRECNO VAM BILO.

    Reply
  2. Anonimni

    I mi bi trebali da poverujemo kako direktor Zafirovic podnosi ostvaku iz llicnih razloga, a fabrika je na zdravim nogama. Sposobi odlaze, poslusni dolaze. Rade isto sto i SPS, sami sebe urusavaju. Srecno vam bilo.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *