Bujanovac položio ispit: Dunja dobila aparat za disanje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. februar 2020. -Zahvaljujući humanim Bujanovčanima i drugim ljudima dobre volje, koji su se nesebično uključili u akciju prikupljanja novca za lečenje male sugrađanke Dunje Milanović(2016), pet meseci nakon prvog teksta Bujanovačkih, sakupljeno je 10.000 evra i u dom Milanovića je dopremljen aparat uz pomoć kojeg Dunja treba da sanira hroničnu infekciju pluća i tako se pripremi za sudbonosnu operaciju srca.

Lepu vest Bujanovačkim je saopštila Dunjina majka Jelena, naglasivši da duguje večnu zahvalnost Bujanovčanima koji su stali uz Milanoviće sada kada im je najpotrebnije.

-Dobili smo mehanički insuflator-eksuflator pre nekoliko dana i Dunja je već počela sa terapijama. Cilj nam je da saniramo stanje njenih pluća kako bi na Dečijoj klinici u Tiršovoj najverovatnije na leto bila urađena operacija srca. Sve reči zahvalnosti koje bi uputila dobrim ljudima, ne samo iz Bujanovca, već apsolutno svima koji su nam pomogli ne mogu da opišu koliko smo Dunjin otac Stefan i ja zaista zahvalni – kaže Jelena.

Dunja je rođena sa teškom srčanom manom – transpozicijom velikih krvnih sudova sa VSD, ali i  situs inversus, promenopoložaja organa, poput inverzije lika u ogledalu, te je njeno srce okrenuto na desnu stranu grudnog koša.

Situaciju je dodatno komplikovala hronična infekcija respiratornog sistema zbog koje devojčica nije mogla da napreduje i dovoljno ojača za operaciju.

Nabavkom ovog aparata smo napravili prvi korak ka njenom ozdravljenju i budućnosti. Ovo ne bi bilo moguće bez Fondacije“Budi human” Aleksandra Šapića, preko koje ide akcija prikupljanja pomoći i kupovina aparata. Ne znam finansijske detalje, ali ostajemo pri svojoj odluci da sav novac koji preostane nakon Dunjinog lečenja, raspodelimo deci za koju fondacija proceni da je pomoć najpotrebnijanaglašava majka.

Ona se na donacijama zahvalila bujanovačkoj gradskoj crkviDuvanskoj industriji Bujanovac, Veterinarskoj stanici, muzičarima Milošu Cvetkoviću Degolu i Stefanu Lazareviću Kapici, MMA klubuKnez Lazar”, Sportskom centruMladost”, RK BSK, bujanovačkoj školiSveti Sava”, školiVuk Karadžić u Levosoju, vranjskoj Gimnaziji  “Bora Stanković” i svima ostalima koji su pomogli.

Mnogo je organizacija, firmi i pojedinaca koji su donirali novaci organizovali akcije. Hvala Nataši i Sanji koje su prodavale kolače za Dunju, organizaciji Indigo, kafićima Levko, Perla, restoranu Ekskluziv 017, hamburgernici CAP-CAP, rodbini prijateljima i neka ne zamere ostali koje sam propustila da pomenemrekla je Jelena.

Kako je naglasila, posebno je zahvalna portaluBujanovačke”, jer je od teksta na našem portalu sve počelo.

Vama sam posebno zahvalna, posredstvomBujanovačkih” je veliki broj ljudi saznao za našu borbu i pomogao Dunjizaključila je ona.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *