Svi putevi vode na Kosovo

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, Priština, 17. februar 2020. -Na obeležavanju 12 godina od kada je kosovska skupština proglasila nezavisnost Kosova prisutna je i Opština Bujanovac čiji predsednik Šaip Kamberi boravi u ponedeljak u Peći, kako je naveo, “u cilju produbljivanja saradnje između nekoliko lokalnih samouprava sa Kosova, Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore”.

– Ovaj događaj se odvija u okviru aktivnosti obeležavanja godišnjice nezavisnosti Kosova. Sa gradonačelnikom Peći Muhadžerijem razgovarali smo o produbljivanju 18-godišnje saradnje između Bujanovca, Peći, Drača, Tetova i Ulcinja – objavio je Kamberi na svojoj zvaničnoj FB stranici, gde je građanima Kosova “čestitao godišnjicu nezavisnosti”.

Sa predsednikom Peći, potpredsednikom Ulcinja i sa predsednikom  SO Tetovo potpisana je i inicijativa za bratimljene ovih opština sa Bujanovcem.

Čestitke “građanima i rukovodstvu Kosova” uputili su i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa i lider bujanovačkog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti.

-Albanci iz Preševske doline su bili tamo, u prvim redovima u svim fazama oslobođenja – naveo je Mustafa, dodavši da „Republika Kosovo treba zvanično da uključi Preševsku dolinu u dijalog sa Srbijom, kao zahtev baziran na realnosti i istoriji“.

Pored čestitke narodu Kosova na „12 godina nezavisnosti“, Pajaziti ističe da „februar 2008. godine seća na stremljenja albanskog naroda u bivšoj Jugoslaviji da Kosovo učini nezavisnom državom“.

Kako smo nezvanično saznali, svi politički predstavnici Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi pozvani su Prištinu na centralnu proslavu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *