Amerika ne isključuje mogućnost razmene teritorija

Bujanovac, Brisel, 19. februar 2020. (Foto N1 printskrin) – SAD odbijaju da isključe zamenu teritorija između Kosova i Srbije, uprkos protivljenju Nemačke toj ideji, ukoliko bi ta opcija dovela do normalizacije odnosa. Na stranama je da utvrde parametre dijaloga“, odgovorio je američki specijalni izaslanik za zapadni Balkan Matthev Palmer za EUobserver u Briselu na pitanje o kontroverznom planu.
„Ono što podržavamo jesu stranke koje će da se vrate za pregovarački, pokrenu sva važna pitanja i pronađu put ka normalizaciji odnosa, u idealnom slučaju uz obostrano priznavanje” rekao je i dodao:
“Želeli bismo da uzajamno priznanje Srbije i Kosova vidimo kao rezultat pregovora“, rekao je on.
Palmer je odbio da odgovori na dodatna pitanja o tome da li je ovaj stav SAD protiv Nemačke koja kaže da bi sporazum o razmeni mogao destabilizovati region.
EUobserver podseća da se tema razmene teritorija sever Kosova za jug Srbije nametnula tokom dijaloga u leto 2018.



One thought on “Amerika ne isključuje mogućnost razmene teritorija

  1. Bogoljub Tomic

    Ko si bre ti,ljudski otpadu da krojis granice i da nam objasnjavas bilo sta. Uzmi ogledalo i pokusaj sam sebi da objasnis zasto si tako pokvaren,nama.ne moras jer vec to znamo. Za neke pare koje ti poslodavci isplacuju lupas gde stignes i ne razmisljas da li ces napraviti neku tragediju. Moj ti je savet,umesto.sto.gubis vreme politikom jer nisi za to,bolje poseti plasticnog hirurga. Ko jos zeli da slusa a kamo li da gleda ruzne ljude.
    Upristoji se malo,razmisli pa svrati nekad a i ne mora.
    Bujanovac je Srbija i to je to. Toliko mozes da razumes.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *