Arsić najavio veću kontrolu kretanja migranata u Bujanovcu

Bujanovac, 19. februar 2020. – Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac najavio je da će zakazati sednicu Saveta za bezbednost na kojoj bi se rešili problemi koje žitelji okolnih naselja imaju sa migrantima smeštenim u Prihvatnom centru u fabrici Svetlost, o čemu su Bujanovačke u nekoliko navrata pisale.

Arsić, koji je u utorak predsedavao sednicom opštinskog Štaba za vanredne situacije kao prvu meru naveo je hitno postavljanje rasvete između Božinjevca i Levosoja, kao i novog nadvožnjaka do ulaza u ovo selo.

Kako je rekao, to će koštati oko 450.000 dinara i biće plaćeno iz lokalnog budžeta.

Brojni meštani ovih sela kuda prolaze migranti nam se žale, prinuđeni su da noću čekaju decu iz škole i žene sa posla. Nemamo ništa protiv migranata, ali to više nisu porodice sa decom već se radi o mlađim, vojno sposobnim muškarcima, tako da najpre moramo da zaštitimo naše ljude, rekao je Arsić.

On je dodao da će od nadležnih tražiti da pojačaju kontrolu ulaska i izlaska migranata iz Prihvatnog centra:

-Bezbednosna situacija u opštini je narušena zbog ponašanja pojedinih migranata. Imamo situaciju da ih, kao nedavno, sa mađarske granice dovoze ovde. Mi u Bujanovcu smo u poslednjih dvadesetak godina imali brojne bezbednosne probleme sa kojima smo se izborili i sada, umesto da živimo u miru, imamo problem sa migrantima. Jeste da treba pomoći tim ljudima, ali nama je naše lokalno stanovništvo na prvom mestu, naglasio je Arsić.




One thought on “Arsić najavio veću kontrolu kretanja migranata u Bujanovcu

  1. Bogoljub Tomic

    Posto su izbori blizu neki gradjani ce.dobiti ulicno osvetljenje. Vest koju mozete svrstati u komediju ili tragediju 21 veka. Iz cele Srbije vec dugo vremena dovlace se u nasu opstinu oni najgori ali smo se setili nekako bas sada. Jedno je sigurno,Vi koji cete sada konacno biti osvetljeni opet cete biti u mraku,cim izbori prodju a agresivni i kriminalni migranti ce vam ostati da vas opet vrebaju u mraku. Jedino.cemu se mozete nadati,doci ce vam jos migranata a za ostalo cekajte sledece izbore.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *