Pogon GMP u Kleniku počinje sa radom, vlasnik najavljuje nova radna mesta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. februar 2020. (Foto arhiva Bujanovačke) – Oko 70 radnika pogona Gumoplastike u Kleniku u prvoj nedelji marta se vraća na posao jer ih je angažovala firma „Kopek tekstil 22“ iz Beograda, koja je iznajmila pogon bujanovačke fabrike u stečaju.

Krećemo sa radom od marta, posao je obezbeđen i uposlićemo oko 70 nekadašnjih radnika Gumoplastike. Privlačićemo i nove, mlađe radnike u budućnosti, jer nam je namera da i deo prozvodnje tekstila, naše primarne delatnosti, prebacimo u Klenike – rekao je Bujanovačkim Zoran Perović, vlasnik „Kopek tekstila 22“.

Puštanje u pogon fabrike u Kleniku, čije su preuzimanje od strane beogradske firme Bujanovačke najavile još u oktobru prošle godine, kasnilo je više od dva meseca, kako kaže Perović, zbog nekoliko velikih kvarova.

-Pored niza manjih kvarova, prvo je izgorela trafostanica, da bi kada smo to rešili pukli ekspanzioni sudovi u kotlarnici, tako da i pored obezbeđenog posla ljudi nisu mogli da rade bez grejanja. Sa porastom temperatura krećemo da radimo, obezbedili smo alternativno grejanje ako bude potrebe, a ostalo ćemo popravljati u hodu. Za radnike ćemo svakako obezbediti optimalne uslove za rad – kaže Perović.

Popravku trafostanice sufinansirala je lokalna samouprava sa 500.000 dinara i Perović naglašava da je opštinska vlast dosta pomogla u pokretanju pogona, ali i da trpe velike pritiske da se krene sa radom.

– Iz Opštine insistiraju da se što pre krene sa radom. Svaki dan nas zove zamenik predsednika Stojanča Arsić. Mi smo procenili da je bolje da sačekamo mesec dana nego da sada ulažemo velika sredstva u popravku grejanja, tako da proizvodnja kreće u martu, kaže vlasnik.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *