Podvig bujanovačkog policajca: Van dužnosti pojurio za lopovom, savladao ga i sprečio krađu zlatnog nakita

Bujanovac, 26. februar 2020. (foto Sindikat srpske policije) – Boban Tasić, radnik Policijske stanice Bujanovac, na delu je pokazao kako svaki policajac treba da postupa i kad nije na dužnosti.

Tasić je, u večernjim satima, u centru Vranja, u sceni nalik onoj iz akcionih filmova sprečio pljačku zlatare.

U Sindikatu srpske policije (SSP) kažu da je Tasić sa svojom porodicom u urorak, dok je bio u civilu, van službe, šetao centrom Vranja kada je uočio nepoznatu osobu kako lomi izlog jedne zlatare odakle otima nakit i počinje da beži.

Tasić, pričaju u Sindikatu, ni jednog trenutka nije razmišljao šta mu je činiti. Pojurio je za kradljivcem, sustigao ga, savladao i lišio slobode.

Dodaju još da vrednost nakita, koji je vraćen vlasniku, iznosi oko 10.000 evra.

„Protiv osumnjičenog M.M. je do sada policija podnela čak 90 krivičnih prijava, ali je on do ovog trenutka bio na slobodi. Posle ovog događaja podneta je još jedna prijava za krivično delo teška krađa. Međutim, da li je to dovoljno?“, upozorava SSP.

Zbog toga u Sindikatu osuđuju pravosuđe:

„Izgleda da pravosudnim organima, kao jedan od pokazatelja njihovog rada, ovaj broj podnetih prijava protiv jedne osobe apsolutno ništa ne znači. Policajci štite bezbednost građana i imovine i van službe, rizikujući svoje i živote svojih porodica, a nečijom zaslugom povratnici su na slobodi“.

Pljačku zlatare i hapšenje osumnjičenog u svom saopštenju potvrdila je i PU Vranje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *