„Svetosavci“ na Takmičenju za frankofonu pesmu – Natalija u polufinalu

Piše: N Stevanović

Bujanovac, 27. februar 2020. Na Takmičenju za frankofonu pesmu 2020. svog predstavnika ima i bujanovačka srednja škola „Sveti Sava“, čija je učenica druge godine Natalija Nikolić izborila učešće u polufinalu ove smotre muzičkih talenata.

Natalija će u subotu (29. februar) nastupiti u Sali Simfonijskog orkestra u Nišu izvođenjem pesme „Et si tu n’existais pas“ (Joe Dassin).

Za nastup su je pripremali i pratiće svoju učenicu na takmičenju  profesori škole – Olivera Filipović, koja predaje francuski jezik, i  profesor muzike Nemanja Branković.

-I prošle godine je učenica iz naše škole došla do polufinala. U subotu će Natalija imati jaku konkurenciju, jer  nastupa ukupno 14 talenata iz cele Srbije, a koliko je takmičenje ozbiljno ilustruje podatak da se peva bez matrice, a izvođače prati veliki simfonijski orkestar – kaže za Bujanovačke profesorka Filipović.

Nastupe ocenjuje stručni žiri, član iz simfonijskog orkestra ocenjuje pevanje, a kako takmičari pevaju na francuskom, drugi član žirija je zadužen za izgovor.

Takmičenje za frankofonu pesmu organizuju Francuski institut i Studentski kulturni centar Niša još od 2004. godine, a pravo učešća imaju pevači-amateri od 13 do 28 godina.

Od početka održavanja manifestacije, kako navodi Francuski institut, na takmičenju je učestvovalo više od 1000 mladih koji uče francuski jezik.

Ako se izbori za finale zakazano za 29. mart, Natalija će imati priliku da svoj talenat za pesmu i francuski jezik pokaže na sceni Narodnog pozorišta u Nišu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *