fbpx

Uhapšen vlasnik kompanije Vijator, ali i osoba iz CIP koja je vršila nadzor na važnim projektima u Bujanovcu

Bujanovac, Beograd, 2. mart 2020. (foto printskrin: Vijator.com) – Vlasnik firme Vijator iz sela Aliđerce kod Preševa A.S. nalazi se među osobama kojima je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu odredilo je zadržavanje zbog sumnje na nezakonite radnje tokom renoviranja škole u Preševa, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsili su ukupno pet osoba, od kojih se tri sumnjiče da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jedna za primanje mita, a jedna osoba za davanje mita.

Uhapšen je M. K. (1978), nadzorni organ Saobraćajnog instituta CIP Beograd zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, dok su N. R. (1970) zaposlen u Saobraćajnom institutu CIP Beograd, Z. Lj. (1968) odgovorno lice radnje „Elektro tim AMZ“ i T. R. (1972) uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, A. S. (1979), odgovorno lice firme „Vijator“ DOO iz Preševa, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Sumnja se da je N. R, koristeći službeni položaj uticao na M. K. da potpiše dokumente o izvedenim radovima u jednoj osnovnoj školi u Preševu, iako nisu bili u skladu sa projektom i izvedenim stanjem na terenu.

Takođe, sumnja se da su N. R. i M. K. od izvođača radova A. S. zahtevali i primili 1.200.000 dinara, koji je zatim, po osnovu fiktivne fakture sa računa svoje firme, platio iznos na račun radnje „Elektro tim AM3“.

Potom je, kako se sumnja, Z. Lj. podigla taj novac i zadržala za sebe oko 60.000 dinara, dok je ostatak novca predala N. R. i T. R. koji su iznos podelili sa M. K.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako su Bujanovačke ranije pisale, N.R. iz instituta CIP već je bio hapšen početkom 2019. Radi se o osobi poznatoj u Bujanovcu jer je bio nadzorni organ na nekoliko važnih projekata poput kružnog toka.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.