Arsić: Nisam ovo očekivao od Pavlovića, ali srećan mu put

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. mart 2020. -Stojanča Arsić, lider istoimene grupe građana, potvrdio je u utorak Bujanovačkim da na predstojeće lokalne izbore izlazi u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i Nenadom Tasićem (SPO), poželevši „srećan put“ u tabor naprednjaka dojučerašnjim partnerima u vlasti, Bobanu Pavloviću (SDS) i Marku Andrejeviću (SDPS).

-Razgovori oko zajedničke liste su praktično završeni sa SPS-om, momcima koji su nedavno pristupili toj stranci (Dejan Mihajlović i Dalibor Kostić prim.aut) i Nenadom Tasićem. Tu nema nikakvih smetnji i idemo zajedno na izbore – kaže Arsić.

Odluku Bobana Pavlovića, dugogodišnjeg koalicionog partnera, da prekine saradnju sa njim i pridruži se Srpskoj naprednoj stranci, kaže da nije očekivao, za razliku od odlaska Marka Anderejevića.

-Za ove Ljajićeve se nisam iznenadio, jer im je tako naložila centrala, ali Pavloviću nije, tako da od njega to nisam očekivao, a ispade da su svi znali da će ići sa naprednjacima osim mene. Nisam očekivao jer jednostavno nije bilo razloga, naša koalicija je stvarno dobro funkcionisala. U svakom slučaju i jednima i drugima želim sve najbolje i srećan put, dobro je da se na vreme zna ko je gde – rekao je Arsić.

Po njemu je licemerna poruka šefa bujanovačkih naprednjaka Nenada Mitrovića da je SNS i dalje otvoren za razgovore oko zajedničkog nastupa na izborima.

-Razgovori se prvo vode između najjačih stranaka, ali dobro, oni su mene proglasili za najslabijeg pa da sa mnom na kraju razgovaraju. To je naravno njihovo pravo, nemam nikakav problem sa tim – ističe on.

Ovim su potvrđene ranije najave Bujanovačkih da će značajni politički predstavnici Srba na lokalne izbore u dve kolone – naprednjaci sa aktuelnim partnerima, Miodragom Milkovićem i njegovom Ujedinjenom seljačkom strankom, i Vulinovim Pokretom socijalista, (ne)očekivano „pojačani“ Pavlovićem i Andrejevićem, dok je na drugoj strani Stojanča Arsić sa Nenadom Tasićem i SPS-om sa Božidarom Anđelkovićem, Dejanom Mihajlovićem i Daliborom Kostićem.

Na izborima 2016. godine koalicija oko SNS je osvojila 3.483 glasa, tačno 58 glasova manje od zbirnog broja glasova Grupe građana Stojanča Arsić, tada sa Pavlovićem i Andrejevićem, i koalicije SPO-SPS-JS.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *