Natalija iz Bujanovca gleda u Pariz (Video Natalijinog nastupa u Nišu)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. mart 2020. Natalija Nikolić, učenica druge godine Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, u najboljem svetlu je predstavila svoj grad i školu na Takmičenju za frankofonu pesmu u Nišu, osvojivši treće mesto u polufinalu održanom prošlog vikenda.

Talentovana devojčica iz Bujanovca je dobila najviše ocene od stručnog žirija za pevanje i izgovor na francuskom jeziku.

-Zadovoljna sam nastupom i osvojenim trećim mestom, iako nisam prošla u finale. Bilo je to divno iskustvo – kaže Natalija za Bujanovačke.

Za finale i nastup u Narodnom pozorištu u Nišu je malo falilo, jer su od 14 učesnika u seniorskoj i juniorskoj kategoriji dalje prošla po dva najbolja.

Konkurencija jeste bila jaka, ali sam bila blizu, trebalo je da poradim na scenskom nastupu, jer se i to ocenjivalo pored pevanja i izgovora. Volim muziku i jezike, posebno francuski, sanjam o Parizu od malena. Svakako ću nastaviti da radim na pevanju, ispostavilo se da imam neki talenat, a i nastavljam sa učenjem, pa možda sledeće godine probam ponovo – kaže ona.

Natalija 3. u polufinalu

Profesorka francuskog jezika u bujanovačkoj školi, Olivera Filipović, koja je spremala i pratila Nataliju na takmičenju, pored kolege Nemanje Brankovića, profesora muzike, kaže da je Natalija u najboljem svetlu predstavila svoj grad i školu.

-Treće mesto i samo učešće u polufinalu muzičkog takmičenja, koje se održava od 2004. godine, veliki je uspeh i potvrda njenog talenta, ali i uspeh za našu školu i podstrek i meni i mojim kolegama da nastavimo sa dobrim radom – kaže profesorka.

Natalija je, inače, bila jedina učenica sa juga Srbije do Niša koja je prošla u polufinale i nastupila u sali Simfonijskog orkestra u Nišu.

Takmičenje za frankofonu pesmu, na kojem je do sada učestvovalo više od 1000 mladih koji uče francuski jezik, već 16 godina organizuju Francuski institut i Studentski kulturni centar Niša.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *