Pao deo plafona u “Svetom Savi”, đaci na vreme evakuisani iz učionice

Bujanovac, 5. mart 2020. (Foto čitalac) – U jednoj od učionica u Školi “Sveti Sava” u sredu se obrušio deo plafona, a prema rečima direktorke Biserka Jović đaci su na vreme evakuisani pa je pričinjena samo materijalna šteta.

-Decu smo izveli iz učionice odmah kada smo primetili da je plafon počeo da prokišnjava. Već smo raščistili nered koji je nastao, kaže Jovićeva.

Ona pretpostavlja da je je kiša, koja je 4. marta padala čitav dan u Bujanovcu, preopteretila ionako uske oluke, odakle se voda prelila na izolaciju od staklene vune iznad plafona.

-Moja je pretpostavka da je staklena vuna tako svojom težinom preopteretila plafonske ploče zbog čega je i došlo do urušavanja dela spuštenog plafona, kaže direktorka za Bujanovačke.

Ona dodaje da će škola angažovati majstore da provere oluke, ali i limeni krov kako bi se proverilo da li i on prokišnjava.

-U ovom trenutku ne mogu da kažem kolika je šteta, ali će škola nadoknadu tražiti od osiguravajuće kuće kod koje smo osigurani, naglašava Jovićeva.

Neki od zaposlenih u školi, koji su nam i poslali fotografiju iz učionice, kažu da plafoni u učionicama na spratu često prokišnjavaju prilikom većih padavina.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *