Za rekonstrukciju „Svetog Save“ i „Branka“ stigla donacija EU od 280 miliona dinara

Piše: N. Stevanović

Nazire se kraj mukama: Srušeni plafon u Svetom Savi

Bujanovac, 7. mart 2020. Za kompletno renoviranje bujanovačkih škola „Sveti Sava“ i „Branko Radičević“ obezbeđeno je oko 280 miliona dinara i radovi počinju na leto ove godine, rečeno je Bujanovačkim u lokalnoj samoupravi.

Samo dan pre nego što se, usled prokišnjavanja, obrušio plafon u jednoj od učionica Srednje škole „Sveti Sava“, u lokalnu samoupravu je stigao ugovor o rekonstrukciji ove škole vredan 92,5 miliona dinara i još jedan dvostruko veće vrednosti – oko 185 miliona, za renoviranje Osnovne škole „Branko Radičević“.

Pozamašna sredstva za rekonstrukciju oronulih objekata „od temelja do krova“ stižu kao donacija Evropske unije, odnosno nemačke banke KFW, preko republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a na osnovu projekata opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER).

Saznanja Bujanovačkih je potvrdio zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

Dobili smo predloge ugovora, na koje nemamo zamerke. Opština je obezbedila svu potrebnu propratnu dokumentaciju. Ostaje da projektanti daju konačne procene cena, nakon čega sledi raspisivanje tendera. Radovi će početi na kraju ove školske godine i trajaće tokom leta – rekao je Arsić.

Ugovor predviđa čak i oluke sa grejačima: OŠ „B. Radičević“

Ako je suditi po njegovim rečima, problemima sa grejanjem, prokišnjavanjem, instalacijama, izolacijom, ruiniranim sanitarnim čvorovima i fiskulturnim salama sa propalim podovima,  došao je kraj.

-Sve će to biti urađeno, bukvalno od temelja do plafona se radi rekonstrukcija, sa posebnom pažnjom na energetsku efikasnost. Projekti su toliko obimni i toliko se išlo u detalje da su predviđeni čak i oluci sa grejačima kako bi se topio led i sneg. Fiskulturne sale će, takođe, biti u potpunosti obnovljene – kaže on.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *