Kamberi prvi na albanskoj listi za republičke izbore

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. mart 2020. Izbornu listu koalicije albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa za parlamentarne izbore 26. aprila predvodiće Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i lider Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Iz PDD-a je saopšteno da je na sastanku rukovodstva u petak  odlučeno da Kamberi bude njihov kandidat za narodnog poslanika kome će, prema koalicionom sporazumu pet albanskih partija, pripasti prvo mesto na izbornoj listi.

Kamberijeva kandidatura za narodnog poslanika dolazi nakon što je ranije objavio da se posle dva mandata na čelu Opštine Bujanovac, prvi od 2008. do 2012. godine i drugi od 2016. do danas,  više neće kandidovati za predsednika lokalne samouprave.

Gotovo je izvesno da će ovom nominacijom Kamberi dobiti i drugi mandat narodnog poslanika, nakon što je predstavljao Albance i u desetom sazivu Skupštine Srbije u periodu od 2014. do 2016. godine.   

Kako Bujanovačke nezvanično saznaju, po istom sporazumu je drugo mesto na listi rezervisano za kandidata Alternative za promene, koju vodi predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, a treće za Demokratsku partiju Nagipa Arifija.

Ove dve stranke još uvek nisu odredile svoje kandidate.

Inače, pored Kamberija, PDD će imati još jednog kandidata za narodnog poslanika, Editu Aslani iz Preševa.

Koaliciju albanskih partija čine Partija za demokratsko delovanje (PDD), Demokratska partije (DP), Pokret za demokratski progres (PDP), Alternative za promene i Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca.

Politički predstavnici Albanaca na jugu centralne Srbije ujedinili su se pod programom “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina”, na inicijativu ministra spoljnih poslova Albanije Genta Cakaja, koji ih je okupio sredinom januara u Tirani kada je i pao dogovor o zajedničkom nastupu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *