„Zavetnici“ podržavaju Stojanču Arsića i SPS

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. mart 2020. (foto fb) – Srpska stranka „Zavetnici“ uskoro će formirati odbor u Bujanovcu, a po rečima njihovog lidera Stefana Stamenkovskog,  za predstojeće lokalne izbore podržavaju Stojanču Arsića.

Posle Srpske desnice (SD), Bujanovac će dobiti još jednu stranku desne provenijencije, sudeći po rečima predsednika „Zavetnika“ Stefana Stamenkovskog, koji je u ponedeljak boravio u Bujanovcu, kako tvrdi „na poziv građana“

Po njegovim rečima, „Zavetnici“ žele da budu prisutni u „područjima koja su pod određenim izazovima i gde su srpska prava ugrožena“,

-Pozvali su nas građani, da predstavimo svoj program i politiku. Dobili smo pozive velikog broja građana Bujanovca i želimo da se uključimo u lokalnu politiku – tvrdi Stamenkovski.

To uključivanje u ovom trenutku znači podršku Stojanči Arsiću i njegovoj Grupi građana, koja na izbore izlazi na zajedničkoj listi sa SPS-om i Nenadom Tasićem (SPO).

-Mi smatramo da srpski korpus u Bujanovcu treba da se okupi, kako do potpunog okupljanja srpske zajednice i glasova nije došlo, a veliki broj simpatizera Srpske stranke „Zavetnici“ ima dobru saradnju i visoko mišljenje o predstavnicima Arsićeve liste oni imaju našu podršku – kaže Stamenkovski za Bujanovačke.

On očekuje da podrška bude uzvraćena na republičkom nivou, s obzirom da „Zavetnici“ na parlamentarne izbore izlaze samostalno.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *