Bez obustave nastave zbog virusa, zabranjeni javni skupovi u zatvorenim prostorima

Bujanovac, Beograd, 11. mart 2020. (foto arhiva ilustracija)- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka na Andrićevom vencu sa državnim vrhom i stručnjacima, da zbog korona virusa još uvek nema potrebe zatvoriti škole. Od danas su zabranjeni svi javni skupovi u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi i pojačana kontrola na graničnim prelazima – prenosi RTS.

„Veliki prelazi će nastaviti uobičajeno da rade, dok će neki manji biti zatvoreni kako bi se kontrolisao ulaz“, istakao je predsednik. 

Zamolio je državljane Srbije koji rade u inostranstvu da ne dolaze pred Uksrs, nego da sačekaju. Takođe, rekao je da se oni koji organizuju svadbe, krštenja i velika slavlja vode računa o preporukama.

Vučić je naglasio da ove odluke „nisu donosili političari već najstručniji u našoj zemlji“.

Predsednik Srbije je na konferenciji podsetio da u Srbiji ima ukupno 12 osoba zaraženih koronavirusom.

RTS prenosi da su 2 pacijenta hospitalizovana i Novom Sadu, 6 u Beogradu i 4 u Nišu, „koji su u potpunoj izolaciji“, te da ni jedan nije životno ugrožen.

Predsednik je naglasio da u Srbiji ima dovoljno respiratora.

„Imamo ih više nego dovoljno i ako dođe do drastičnog povećanja broja zaraženih“ rekao je Vučić i dodao da Srbija ima dovoljno stručnog osoblja.

Najavio je da će od sutra u Srbiju stići nove količine specijalne epidemiološke opreme – skafandera, čizama, maski, rukavica.

Bujanovačke su ranije danas objavile tekst o velikoj potražnji i nestašici zaštitnih maski u Bujanovcu.

Predsednik je poručio da mu ne pada pamet da beži u samoizloaciju jer je zdrav i prav.

SNS koju vodi otkazala je do 1. aprila sve predizborne skupove, od kojih je prvi bio najavljen za Vranje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *