Bujanovčani masovno kupuju medicinski alkohol i brašno

Piše: N. Stevanović

Prazne se rafovi sa brašnom (foto Bujanovačke)

 

Bujanovac, 13. mart 2020. -Od pojave korona virusa u Srbiji Bujanovčani su pokupovali sav medicinski alkohol i gotovo sva ostala dezinfekciona sredstva, kako po apotekama, tako i po drogerijama i velikim marketima, u kojima je ujedno primetan porast prodaje osnovnih životnih namirnica, posebno brašna.

U tri najveće i najsnabdevenije apoteke u gradu nema medicinskog alkohola, antibakterijskih gelova i zaštitnih maski, a u petak se još uvek mogla pronaći po neka boca asepsola i koji par zaštitnih rukavica.

Trebovanja su popunjena i roba naručena, kažu zaposleni, ali kada će i da li će uopšte biti isporuka nisu mogli da prognoziraju, jer navodno,  zaliha nema ni kod dobavljača.

Marketi su dobro snabedeveni i nema gužvi ili nestašica, osim sredstava za dezinfekciju, ali uveliko raste potražnja za brašnom i ostalom robom široke potrošnje.

-Brašno je najaktuelnije i rekao bih da su od juče ljudi počeli sa lagerovanjem. Ne očekujemo nestašice bilo kog artikla, posebno ne hrane, ali nismo očekivali ni ovo sa brašnom pa je otišla pozamašna količina za samo jedan dan. Sutra dobijamo vanrednu isporuku svega što je u deficitu – rečeno nam je u jednom od velikih marketa, u kome svi zaposleni nose higijenske rukavice.

Zaposleni u marketima sa higijenskim rukavicama

Slična situacija je i u veletrgovini u Kosovskoj ulici, u kojoj su nam rekli da se u prethodna tri dana brašno, šećer i ulje prodaju mnogo više nego obično.

U gradu je situacija, reklo bi se, uobičajena. Sunčano vreme je u petak napunilo bašte lokala, ali je primetna značajno manja saobraćajna gužva u centru.

U Srbiji je do petka prepodne registrovan 31 slučaj korona virusa.

Dr Lela Jovanović direktorka Doma zdravlja Bujanovac, rekla je u četvrtak za Bujanovačke da u toj ustanovi nije bilo pacijenata sumnjivih na ovaj virus.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *