Srpska desnica u Bujanovcu postala grupa građana

Bujanovac, 13. mart 2020. – Odbor Srpske desnice u Bujanovcu postao je grupa građana, doduše sa istim nazivom kome je dodat prefiks „Za domaćinski Bujanovac“, što će biti i moto na lokalne izbore 26. aprila.

Grupa građana „Srpska desnica-Za domaćinski Bujanovac“ registrovana je zvanično kod notara, sa potpisima desetoro osnivača, među kojima je prvi pčelar Zarije Mitić, drugi akademski slikar Milan Jovanović, koji su činili i rukovodstvo odbora, dok je treća Tatjana Jocić, psiholog u OŠ „B. Radičević“ u Bujanovcu.

Mitić kaže da će redosled imena sa osnivačkog akta grupe građana najverovatnije biti preslikan i na izbornu listu, za koju u ponedeljak počinje sakupljanje potpisa.

Mitić objašnjava da postoji nekoliko razloga za formiranje grupe građana, i dodaje da je ostavljeno ono „Srpska desnica“ jer su „ljudi počeli da nas tako prepoznaju.“

-Srpska desnica je pokret a ne stranka i neizvesno je njihovo učešće na izborima. Na drugoj strani, mi želimo da učestvujemo u Bujanovcu. Zanima nas samo Bujanovac i želimo da privučemo ljude koji nisu u strankama, da nas prepoznaju naše komšije i prijatelji i da vide da radimo u korist lokalne zajednice, kaže Mitić.

On ističe da će ova grupa građana biti jedini učesnik izbora iz srpskog bloka koji će za nosioca liste imati ličnost iz lokala.

-Osnova našeg programa je, osim očuvanja porodičnih vrednosti, sabornosti i patriotizma, razvoj privrede, poljoprivrede i preduzetništva. Želimo da sarađujemo sa svima jer Bujanovac je naš zajednički grad, napominje Mitić.

Udrženje pčelara „Polen 2012“ koje vodi nedavno je u Bujanovcu organizovalo veliki sajam pčelarstva, i to, kako navodi Mitić, može da posluži i kao primer kako bi njegova grupa građana upravljala gradom ako dobije poverenje građana:

-Kako je organizovan taj sajam, tako može da se organizuje i opština. U lokalnim sredinama poput Bujanovca ideologija nije važna, presudna je ekonomija. Zato planiramo da albanskoj strani ponudimo da zajedno formiramo bescarinsku zonu u Bujanovcu, kaže Mitić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *