U autobusu BU tablica carina na Horgošu otkrila parfeme vredne 5 miliona dinara

Protiv vozača autobusa (40) biće podneta krivična prijava u redovnom postupku

Bujanovac, Horgoš, 14. mart 2020. (Foto Uprava carina) – Šverc parfema, čija je vrednost procenjena na preko 5 miliona dinara, sprečen je u momentu carinske kontrole autobusa bujanovačkih tablica na liniji Hanover – Preševo koji je zaustavljen na graničnom prelazu Horgoš.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen autobus bujanovačkih registracionih oznaka.

– Svih dvadeset putnika autobusa rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag, dok su vozači prijavili tri polovna televizora i tri pošiljke.

Usledio je pregled prtljaga i samog autobusa, kada je jedan od vozača bezuspešno pokušavao da otvori prostor u zadnjem delu autobusa, kod kreveta za vozače, gde su nalazile pošiljke navodno preuzete radi isporuke.

Ispostavilo se da je za to postojao razlog jer kada su carinici ipak odblokirali zaglavljenu pregradu i došli do pošiljaka ispostavilo se da ih ima četiri, a ne tri a u jednoj od njih pronađena su 173 originalna parfema marke „Tom ford“ – navode iz Uprave carina.

Protiv vozača autobusa (40) biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, dodaje se u saopštenju.

Nije naveden identitet kao ni mesto prebivališta vozača.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *