Dr Jovanović: Ljudi, dozovimo se pameti, ako bukne biće mnogo teško

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. mart 2020. „Ljudi, dozovimo se pameti!“ – uzviknula je u jednom momentu dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja Bujanovac, tokom sednice Štaba za vanredne situacije održanoj u ponedeljak.

-Ako bukne, biće mnogo teško– poručila je dr Jovanović, rezignirana što se većina građana u Bujanovcu u ponedeljak oglušila o molbe i preporuke najviših državnih institucija o ponašanju tokom vanrednog stanja.

Ona je pozvala sugrađane, posebno starije, da se „dozovu pameti i međusobnu komunikaciju i kretanje svedu na minimum“, rekavši da se mora učiniti sve kako bi situacija sa korona virusom ostala pod kontrolom.

Ove i sledeće nedelje se očekuje ekspanzija epidemije, a nama su radnje i ulice pune. Stariji građani kojima je posebno naznačeno da ne izlaze, jer su najugroženija kategorija, previše cirkulišu – istakla je ona.

Dr Jovanović izjavila je ranije za Bujanovačke da u Bujanovcu nema sumnjivih na korona virus, a to je potvrđeno i iz lokalne samouprave

Kako su Bujanovačke objavile ranije danas, od sutra je u celoj zemlji na snazi zabrana izlaska iz domova osoba starijih od 65 godina, a kazna predviđenja za kršenje ove naredbe iznosi 150.000 dinara.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *