Kafići zatvoreni, trg i ulice gotovo pusti (Foto & Video)

Nešto posle 18 sati, kada je repotrer Bujanovačkih zabeležio ove slike, svi ugostiteljski objekti bili su zatvoreni

Bujanovac, 16. mart 2020. – Ako je ponedeljak u Bujanovcu tokom dana, sa trgom, ulicama i kafićima prepunih naroda, pre ličio na vašar nego na prvi dan vanrednog stanja uvedenog zbog sprečavanja širenja korona virusa, grad uveče deluje gotovo sablasno.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Tek po koji prolaznik i automobil na ulici kao da govore da građani polako shvataju da imamo posla sa pošasti koja je širom Evrope za samo nekoliko dana pobila na hiljade ljudi.

Nešto posle 18 sati, kada je repotrer Bujanovačkih zabeležio ove slike, svi ugostiteljski objekti bili su zatvoreni.

Na trgu smo videli i komunalne inspektore koji su proveravali da li svi vlasnici poštuju naredbu Štava za vanredne situacije prema kojoj je radno vreme lokala ograničeno od 8 – 18 sati.

Na ulicama nismo primetili prisustvo policije ili Vojske.

Kako su Bujanovačke objavile ranije danas, od utorka na snagu stupa zabrana kretanja osobama starijima od 65 godina, pod pretnjom novčane kazne od 150.000 dinara.

Iz Vlade Srbije saopšteno je da je danas došlo do prvih hapšenja zbog nepoštovanja odredbi o zaštiti od virusa, a najavljeno je da će za sve državljane Srbije, koji budu dolazili iz zemalja sa žarištem korona virusa, biti obavezan karantin od 28 dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *