Kamberi: Vanredno stanje i u Bujanovcu skraćuje radno vreme

Bujanovac, 16. mart 2020.- Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac, zakazao je za ponedeljak u 12 sati sednicu Štaba za vanredne situacije, ali je za Bujanovačke otkrio nekoliko mera koje će važiti povodom uvođenja vanrednog stanja u zemlji:

-Radno vreme lokalne samouprave i javnih preduzeća i ustanova biće od 8-14 sati. Takođe se skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata, ali tačno ograničenje ćemo utvrditi na sednici Štaba, kao i ostale mere koje će važiti tokom vanrednog stanja, rekao je Kamberi.

On je dodao da će JP Komunalac dobiti nalog da opere makar glavnu ulicu i naglasio kako iz Vlade Srbije čeka najavljene preporuke.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je za RTS da pacijenti neće morati da produžavaju recepte kod izabranog lekara, već će im recepti za redovnu terapiju važiti tokom vanrednog stanja.

Bujanovačke su ranije u ponedeljak objavile na koji način će se na teritoriji Bujanovca odvijati nastava i na srpskom i na albanskom jeziku.

U susednom Vranju od danas je potpuno zabranjen rad ugostiteljskih objekata osim letnjih bašti.

U Bujanovcu nema sumnjivih osoba na koronavirus dok su na teritoriji Srbije do ponedeljka ujutru zabeležena 55 slučajeva, 7 više nego u nedelju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *