U Đakovici policija rasterivala građane iz parka

Bujanovac, Đakovica, 17. mart 2020. (Foto FB) – Koliko se na Kosovu, gde je do utorka uveče zaraženo 19 osoba među kojima i dvoje dece, ozbiljno shvata korona virus, pokazuje i primer gradonačelnika Đakovice koji je zatražio intervenciju policije kako bi rasterala veliki broj okupljenih građana u parku Škugzu.

Gradonačelnik Đakovice Ardian Đini je tako reagovao protiv građana koji ne poštuju mere na snazi radi širenja i suzbijanja koronavirusa.

„Zbog direktnog i vrlo visokog rizika da se svako od nas zarazi koronavirusom, država je odlučila da zatvori škole i mnoge druge institucije. Ali nismo na odmoru, niti je neki praznik! Danas smo bili primorani da intervenišemo sa policijom zbog velikog broja građana koncentrisanih u Škugezu“, naveo je u objavi na Fejsbuku Đini.

Kako prenosi Kosovo-online, naglasio je da je takvo ponašanje građana neodgovorno prema njihovim porodicama i građanima uopšte, koje dolazi iz „krajnjeg neznanja“.

„Društveno distanciranje je jedini način da se izbegne još veće zlo. Država je dužna da deluje protiv određenog broja ljudi koji tako neodgovorno ugrožavaju sebe i druge“, naveo je Đini.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *