Napadnuto osoblje Hitne službe, ispred Doma zdravlja Bujanovac od večeras Vojska

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. mart 2020. (Foto arhiva) – Lekar Službe hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja, dr Jovana Antić, kaže da su noćas njene kolege napadnute na radnom mestu. Ona zahteva od građana da, radi svog i zdravlja drugih, prestanu da zloupotrebljavaju Hitnu službu i najavljuje da će od večeras vojska stajati isped Doma zdravlja.

-Zbog trijaže koju smo noćas vršili na ulaznim vratima, ko je za hitan pregled, bukvalno smo  napadnuti na radnom mestu od strane pacijenata, iako su svi bili pregledani. Naglašavam, samo pacijenti prvog stepena hitnosti treba da dolaze i zovu nas za pomoć, dakle ako je život ugrožen u svakom smislu – podvlači dr Antić.

Ona je uputila roditelje da tokom vanrednog stanja i pandemije korona virusa, za temperaturu do 39 stepeni zovu izabranog lekara pedijatra, a hronične bolesnike da telefonskim putem produžavaju terapiju koje će se strogo pridržavati.

-Dolaze ljudi sa „povišenim pritiskom“ koji to nije, dovode decu sa „visokom temperaturom“, a mi izmerimo od 36 do 38 stepeni, što nije stanje za hitnu službu. Ugrožavaju na taj način sebe i svoju decu, ali i sve ostale – kaže dr Antić za Bujanovačke.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Po njenim rečima, građani pod hitno moraju da se povinuju zahtevima i preporukama nadležnih institucija i najozbiljnije shvate sa kakvom opasnošću se svi suočavamo, kako situacija sa korona virusom ne bi eskalirala.

U Srbiji su do ovog trenutka u Srbiji registrovana 83 slučaja novog virusa. U Bujanovcu nema zaraženih ali je nekoliko osoba u samoizolaciji.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *