Štab za vanredne situacije o volonterima, strogim kontrolama i kaznama, zaštitnim maskama i dezinfekciji …

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. mart 2020. Bujanovački Štab za vanredne situacije preduzeće niz dodatnih mera u borbi protiv korona virusa, među kojima su i formiranje grupa volontera za pomoć najstarijim i građanima u samoizolaciji, stroge policijske i inspekcijske kontrole, kao i svakodnevno pranje i dezinfekcija ulica i odnošenje smeća.

Na vanrednoj sednici, održanoj u sredu, naloženo je predsednicima mesnih zajednica, kao poverenicima civilne zaštite, da u skladu sa potrebama i veličinom mesnih zajednica formiraju grupe volontera koji će donositi lekove i namirnice sugrađanima kojima je zabranjen izlazak, zbog godina starosti ili mera samoizolacije.

Komandant Štaba Šaip Kamberi će ovim povodom održati sastanak sa predsednicima mesnih zajednica u četvrtak.

-Postupamo po instrukcijama Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i organizovaćemo pružanje pomoći svima onima koji su prepušteni sami sebi, a obuhvaćeni su zabranom izlaska. Formiraće se grupe dobrovaljaca na osnovu potreba, sa kojima su poverenici najbolje upoznati – rekao je Kamberi.

Štab je naložio opštinskim inspekcijama da svakodnevno kontrolišu ugostiteljske objekte, u pogledu radnog vremena, broja gostiju i propisane udaljenosti stolova.

Strogim kaznama je zaprećeno svim radnjama, koje zbog trenutne situacije i povećane potražnje za osnovnim životnim namirnicima, podižu cene suprotno propisima.

Od policije je zatraženo da nastavi sa kontrolom građana pristiglih iz inostranstva, odnosno njihove obaveze da se samoizoluju.

Kako su Bujanovačke ranije objavile, Kamberi je za naš portal rekao da je do sada registrovano 110 ovakvih lica na teritoriji opštine.

Javnom preduzeću „Komunalac“ je naređeno svakodnevno pranje ulica i trgova u gradu i Velikom Trnovcu, a za dezinfekciju je zadužena Veterinarska stanica.                                                                   

Odeljenje za investicije i razvoj da u toku današnjeg dana i sutra rasporedi 50 novih velikih kontejnera po gradu, a Komunalac da svakodnevno odvozi smeće – rekao je komandant Štaba.

Od nadležnih republičkih organa je obavešten, kako je rekao, da će snabdevanje zaštitnom opremom i sredstvima za dezinfekciju biti normalizovano u narednim danima, najkasnije do subote.

Ovo je ujedno bio i odgovor gotovo svim predstavnicima lokalnih ustanova i preduzeća koji već nekoliko dana ukazuju na hroničan nedostatak ovih proizvoda.

 

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *