Šetao gradom umesto da bude u samoizolaciji

veljković

Bujanovac, 19. mart 2020.- Predsednik Mesne zajednice Bujanovac Aca Veljković rekao je na sastanku Štaba za vanredne situacije da su najmanje dve osobe iz Bujanovca, koje rade u vranjskom pravosuđu, danas šetale gradom i trgovale u Maksiju umesto da budu u samoizolaciji.

Ovo nam je potvrdilo i nekoliko naših čitalaca koji su se zatekli u tom trenutku u ovom objektu:

”Bežite od nas, mi smo u samoizolaciji” – navodno su vikali.

Ova mera neophodna je pošto je potvrđeno da je jedan sudija iz Vranja pozitivan na korona virus, i moguće je da su bili u kontaktu sa njim i drugim potencijalno zaraženim osobama.

Veljković je zato zahtevao hitnu dezinfekciju zgrade u kojoj zivi lice koje trebalo da bude u samoizolaciji, a Štab ce zahtev proslediti Veterinarskoj stanici.

Nakon potvrde premijerke Ane Brnabić oprvom zaraženom pacijentu od koronavirusa u Vranju, u javnosti se spekuliše da je reč o zaposlenom u pravosuđu u Vranju, piše VranjeNews.

Uzorak je iz Zavoda za javno zdravlje poslat Institutu Torlak i potvrđeno je da je osobapozitivna na virus COVID 19.

Prema nezvaničnim informacijama taj Vranjanac je doputovao iz Praga u Srbiju 10. marta preko graničnog prelaza Horgoš.

Spekuliše se da su svi zaposleni u instituciji u kojoj radi stavljeni u kućnu izolaciju na period od 28 dana i da neće raditi do daljeg.




2 thoughts on “Šetao gradom umesto da bude u samoizolaciji

  1. Zullfo

    Ako se već zna ko je i nije poštovao preporuke kako za ostale i za tu NN osobuvaži zakon pogotovu što je večeras i predsednik Vučić naveo primer fudbalera iz Španije i nekih momaka dobro stoječih financijski. Zaključak prijaviti ga makar bio i moj brat.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *