U Domu zdravlja posebna ambulanta za pacijente sa respitarornim infekcijama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. mart 2020. U Domu zdravlja Bujanovac spremna je posebna ambulanta isključivo za pacijente sa respiratornim infekcijama, koji bi mogli biti zaraženi korona virusom, i sa radom kreće od petka.

Kako je Bujanovačkim rekla direktorka ove zdravstvene ustanove dr Lela Jovanović, ambulanta je uspostavljena po preporuci Ministarstva zdravlja, sa ciljem da se u jeku borbe protiv širenja korona virusa spreči kontakt respiratornih bolesnika sa svima ostalima.

Ambulanta je u zgradi Doma zdravlja, ali ima poseban ulaz i neće biti mešanja pacijenata, što je najbitnije. Radiće dve ordinacije, opšte prakse i pedijatrije, u dve smene od 7 do 18 časova – kaže direktorka.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Prema njenim rečima, Dom zdravlja u Bujanovcu raspolaže jednim mobilnim respiratorom.

-Kao ustanova primarne zaštite, mi nemamo stručan kadar obučen za rad na respiratorima, osim na tom mobilnom koji je u sanitetskom vozilu i koristi se kada je neophodno u najurgentnijim slučajevima tokom trasporta do većih zdravstvenih centara – rekla je dr Jovanović, odgovarajući na pitanje o eventualnoj nabavci respiratora.

Bujanovačke su juče objavile da je anonimni dobrotvor poklonio repsirator kleničkom kraju.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *